Oppgaven og planleggingen:

Denne gangen skulle vi animere en karakter til et lydklipp vi fant på nettet. Vi fikk valget mellom å animere en hel karakter, eller bare å bare animere ansiktet. Jeg valgte så klart hele kroppen for å få litt mer utfordring.
Da vi fikk oppgaven begynte jeg med en gang å søke etter lydklipp. Jeg prøvde å huske forskjellige scener fra forskjellige serier/ filmer som kunne ha vært morsomt å animere til, men kom jo selvsagt ikke på en eneste en der og da.
Det eneste jeg kunne gjøre da var å bla gjennom registeret til diverse sider for å se om jeg fant noe jeg ville animere til. Etter en god stund endte jeg opp med en setning som Red fra That 70’s Show hadde sagt i en av episodene:

“If I had known what I was coming home to after my heart attack, I would have walked straight into that bright light and never looked back”.

Jeg kan huske vagt å ha sett denne episoden, men jeg husker ikke settinga og i hvilken sammenheng.
Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ikke skulle se det faktiske klippet for da hadde jeg hatt det i bakhodet hele tiden jeg animerte, og hadde da antakeligvis gjort mye av det samme som i serien. Jeg ville lage noe eget som jeg selv hadde kommet på.

Det neste steget var da å “bryte ned” teksten:


“If ai æd nåon vat ai vas kåmmin åom tu aft(r) mai hart ætæk, ai vudd æv våkd st(r)eit intu
dæt b(r)ait ait ænd eve(r) ukd bæk”.


Teksten over er litt mer formene munnen hans faktisk har da han sier den originale setningen. Her kunne jeg ha brutt ned teksten enda mer, men fikk et greit overblikk av det jeg allerede hadde.

Etter dette var det tid for litt storyboarding!
Jeg brukte riggen i storyboardet for å “spice” det litt opp, og fikk da også jobba litt med riggen i samme slengen. Storyboardet over er resultatet av å ha spilt gjennom lyden min flere hundre ganger, snakket med både lærer og medelever, og hvordan jeg selv ser for meg måten personen i lydklippet oppfører seg.

Han starter stående rett opp og ned, går deretter mot den/ de personene han er sint på mens han begynner å peke. Han fortsetter etter dette med å peke ut i et “hvitt lys”, før han slutter med å si at han “aldri ville sett seg tilbake”.

Animering:

Det året her har vi fått streng beskjed om å blocke ut animasjonen først, og ikke hoppe rett på den ferdige animeringen. Jeg har hatt en del problemer før med å blocke først, så jobbe meg videre, men denne gangen gikk det overraskende bra!
Da jeg gikk fra block til rough denne gangen ble det langt fra så ille som det ble tidligere. Jeg vet ikke om det har noe med at vi har byttet rig (fra Finn til Max), eller om det bare er jeg som er blitt flinkere etter å ha prøvd og feilet en del ganger tidligere. Antakeligvis så er det litt begge deler.
Etter dette var det bare å sette i gang med tweaking og justeringer for å forbedre animasjonen.

Måten jeg jobbet på var at først animerte kroppen, deretter ansiktet. Det var en del jeg pratet med som gjorde det motsatt, men jeg syns det er lettere å animere ansiktet etter at jeg har fått inn kroppsspråket. Hvis han f.eks slenger hodet fra side til side; da er ikke ansiktsuttrykket det samme som hvis han hadde holdt det helt i ro.
For å slippe og flytte meg rundt i viewporten etter ansiktet hans hele tiden, så linket jeg bare et kamera rett foran ansiktet hans. Da var det bare å trykke én knapp, så var jeg direkte foran ansiktet når jeg måtte ønske det.
Problemer:

Har vært veldig heldig den gangen her. Har ikke møtt på noen store problemer. Det eneste jeg har møtt på skapte jeg på en måte selv. Etter å ha snakket med læreren om animasjonen fikk jeg noen tips angående ting jeg kunne endre på. En av disse tingene var at jeg kunne prøve å få til en pose før han peker. Altså at han f.eks står stille – peker på seg selv – deretter går et skritt frem mens han peker ut i lufta. Men da jeg prøvde å få til dette var riggen ikke helt god å jobbe med. Si at jeg jobbet på frame 40, da ville armene være helt “ødelagte” etter det.
Animasjonsprinsipper:

Arcs/ buer:
Jeg har prøvd å tenke buer hele tiden jeg animerte. Uten dette ville hele animasjonen virket veldig robotaktig og urealistisk.
Timing:
Jeg har prøvd å få timing så riktig som mulig i animasjonen min. Hadde timingen vært veldig feil, så hadde han f.eks gått et skritt utrolig sakte, eller snudd på hodet veldig fort. Jeg syns jeg har fått til denne ganske bra.

Exaggeration/ Overdrivelse:
Jeg har prøvd å overdrive visse bevegelser for at ikke animasjonen skal bli for stiv og kjedelig. Jeg kunne sikkert ha overdrevet ting enda mer, men jeg er fornøyd med hvordan ting ble til slutt.

Anticipation/ Forventning:
Dette er en veldig viktig del av animasjon. Uten anticipation hadde ting skjedd plutselig uten at publikum fikk noen forvarsel. Når karakteren i animasjonen min sier “never look back”, så har jeg prøvd å få til en viss anticipation, så personer som ser på skjønner hva som er i ferd med å skje.

Det ferdige resultatet:
Jeg ble fornøyd med det ferdige resultatet selv om det var diverse småting jeg kunne endret på. Jeg ser helt klart forbedring fra tidligere animasjoner jeg har lagd, så det viser at jeg er på rett vei.

PS! Mini-Youtube er ikke helt flink med både kvalitet og farge, så hvis du vil se klippet i bedre kvalitet trykk HER.Leave a Reply.