Introduksjon og inspirasjon!

Oppgaven gikk kort og godt ut på å finne en tekst fra før 1960, og tegne en karakter med utgangspunkt i denne.
Det første jeg tenkte var: "hvilke gjenger fantes det på første halvdel av 1900-tallet?". Jeg kom inn på sider om den italienske mafiaen, om japanske Yakuza, kinesiske Triads, diverse irske gjenger, og til og med gamle westerngjenger. Etter å ha lett gjennom alt dette kom jeg på at en "gjeng", eller "gang" på engelsk, jo ikke nødvendigvis henviste til mafiaen etc, men også til en gruppe mennesker! Dette utvidet søket mitt enormt.

Omtrent 3 timer senere endte jeg opp med en gjeng kalt "the Bielski partisans" fra 2. verdenskrig. Dette var en motstandsbevegelse som holdt til i østlige Polen, nå vestlige Hvitrussland, som reddet jøder fra utryddelse og kjempet mot nazistene som holdt til rundt stedet Navahrudak.
Grunnen til at jeg valgte denne gjengen var blant annet fordi jeg nylig hadde sett en film som handlet om akkurat dette. Navnet på filmen er Defiance og er fra 2008. Jeg syns den var veldig bra, og fant ut at dette var en fin mulighet til å lære mer om disse personene.

Siden jeg fant ganske fort ut hvilken gjeng jeg ville ta utgangspunkt i, så hadde jeg god tid på å finne referansebilder og bygge opp en historie bak denne karakteren.
Etter en god del timer med søking var dette noe av det jeg endte opp med:
Bildet over viser alt fra diverse våpen denne gjengen brukte under 2. verdenskrig, til ulike tegnestiler og faktiske bilder av the bielski partisans.

Her er en link til teksten jeg valgte å basere karakteren på:
LINK

Karakteren

Navn: Alexandr Bedzow
Født: 1907
Alder: 35
Hjemsted: Navahrudak
Yrke: Butikkeier
Talenter/ ferdigheter: Han jaktet ofte med faren sin da han var yngre, så han er flink med våpen. Han er også flink i matte.

Fysikk:
Høyde: 1,85m
Vekt: 85kg
Øyefarge: Mørkeblå
Hårfarge: Mørkebrunt
Klesstil: Stoffbukse, godt brukt skjorte som alltid er dytta ned i buksa, belte, mørke støvler.
Sykdommer: Har aldri hatt noen alvorlige sykdommer, bortsett fra en lungebetennelse i ung alder.

Intelligens/ Personlighet:
Utdanning: Fullført grunnskolen
Intelligens: Høy
Noen mentale sykdommer: Nei
Fremtidsplaner: Han vil bli regnskapsfører når krigen er over.
Hvordan ser personen på seg selv: En hardtarbeidende person som kan gi alt for å lykkes.

Bakgrunnshistorie:
Han er født og oppvokst på en gård noen kilometer utenfor Navahrudak. Han er enebarn (noe som var veldig uvanlig på den tiden), og under hele oppveksten hjalp han til på gården. Etter noen år på skolen viste det seg at han var veldig flink i matematikk. Da han var 20 år var det en stor brann på gården der han vokste opp, og begge foreldrene hans omkom. En av de få tingene han fant igjen etter brannen var en godt brukt hagle etter faren som han fremdeles bruker den dag i dag. Etter denne hendelsen flyttet han til Navahrudak og kjøpte en liten butikk for alle pengene han hadde. Heldig for han var det veldig mye folk i området, så butikken gjorde det veldig bra. Han hadde flere kjærester mens han bodde i byen, men giftet seg aldri. Da 2. verdenskrig brøt ut mistet han alt han eide på grunn av sine jødiske bakgrunn.
I 1942 ble han med i The Bielski Partisans for å kjempe mot nazistene.

Over kan du se overgangen fra det første designet mitt, til det ferdige produktet. Jeg forandret på en del ting underveis, blant annet lengden på frakken etter å ha studert en del bilder av Bielskigjengen. Jeg ville også ha med hagla, som er det eneste han har igjen etter sin avdøde far. Skoene, eller støvlene, har jeg også endret på. Dette på grunn av forholdene der han holdt til. Gjengen måtte bo i skogen i flere år for å slippe unna tyskerne. Når det kommer til farger så endret jeg stilen til litt mer “jegeraktig”. På bildet til venstre så fikk jeg følelsen av at han gikk i litt tynne stoffklær. Mens på bildet til høyre, så har han fått på seg litt mer skinn o.l.

3D-modellene

I tillegg til karakteren skulle vi også lage tre modeller i 3D som hadde noe med den personen å gjøre. Jeg valgte hagla hans, en granat og et par støvler.
Model Sheet
Jeg prøvde å få til et ganske rent og pent model sheet, ikke masse bilder tilfeldig plassert overalt. De fleste bildene ligger likt langs strekene for å gjøre det minst mulig rotete. Jeg er fornøyd med utseende på mitt model sheet, og jeg syns jeg fått det ryddig og pent så folk ikke blir forvirret når de ser det, men forstår med en gang hva som er hvor.
Konklusjon

Jeg syns dette prosjektet har gått overraskende bra. Da jeg først hørte at vi skulle ha concept art, og karaktertegning, så ble jeg litt oppgitt ettersom jeg ikke hadde tegna så mye til nå. Etter litt om og men, så bestemte jeg meg egentlig bare for å hoppe i det og gjøre mitt beste. Jeg kjøpte tegnebrett så og si på dagen og har tegnet så mye jeg kan fra dag én denne perioden. Før denne obligen så har jeg aldri hatt noe stort forhold til tegning, men har sett på det med litt avsky. Og etter å ha prøvd ut tegnebrettet en stund nå, så må jeg si at det ikke er så fælt som jeg skulle ha det til. Det er faktisk litt moro!
Sånn alt i alt så er jeg veldig fornøyd med hvordan denne perioden har gått. Jeg har jobbet veldig mye, både på og etter skolen, for å komme meg opp av “tegnegropa” og opp på et nivå som jeg syns fungerer.
Jeg gikk medier og kommunikasjon på videregående, og etter denne perioden her så begynner jeg å få tilbake noen av de photoshopferdighetene jeg hadde da.
Jeg har lært veldig mye nytt på skolen den siste måneden, og jeg gleder meg til å sammenlikne disse tegningene mot de på slutten av året.
7/13/2012 10:13:36 pm

THX for info

Reply
9/25/2012 01:20:13 am

Great info, thx

ReplyLeave a Reply.