Bare noen dager etter innlevering av forrige oblig har vi nå fått en ny. Obligen (den obligatoriske oppgaven) går denne gangen ut på å lage en karakter med utgangspunkt i en tekst fra før 1960. Vi skal ikke modellere han/ henne i 3D, men vi skal derimot la våre tegneferdigheter gjøre jobben!

Jeg har visst hele veien at en slik oppgave kom til å komme, men har alikevel ikke satt i gang med tegning før nå. Jeg har selvfølgelig funnet ut at dette var en dum idé, så fremover har jeg bestemt meg for å tegne så mye jeg kan for å bli flinkere! Nå om dagen følger jeg enkle tutorials for å lære meg litt om hvordan man tegner menneskekroppen, enten realistisk eller tegneserieaktig. Foreløpig går det i tegninger forfra eller fra siden, men etter hvert skal jeg prøve meg på litt perspektiv og poseringer.

Med tanke på at jeg sitter foran PC-en store deler av dagen og ikke helt liker å tegne på ark, så har jeg anskaffet meg et tegnebrett! Og til dere som ikke vet hva dette er: kort og godt så gjør dette tegnebrettet at jeg kan tegne direkte inn på PC-en. Det blir litt som en digitalt tegneark, der alt du tegner ender opp på PC-skjermen foran deg. Utrolig nyttig! Og hva er navnet på herligheten spør du? Jo, det er Wacom Intuos4 Medium og den ser slik ut:
Trykk på bildene for å se større versjon.

Men tilbake til obligen.

Selve oppgaveteksten lyder som følger:
- Find a piece of text from a pre-1960 story about gangs.
- Be influenced by this chosen text to design a character that looks part of a 'gang' of other characters.
- Present your final character design in a model sheet.
- Model a minimum of three accesories from your character design. One accessory must be footwear (or barefoot).
- In the model sheet include renders of accesories ( 2d and 3d elements) and visualization of character analysis.
- Complete a minimum of one (1) full colour hyper-linked reflective journal post.

Det første jeg tenkte da jeg leste dette var: "hvilke gjenger fantes det på første halvdel av 1900-tallet?". Jeg kom inn på sider om den italienske mafiaen, om japanske Yakuza, kinesiske Triads, diverse irske gjenger, og til og med gamle westerngjenger. Etter å ha lett gjennom alt dette kom jeg på at en "gjeng", eller "gang" på engelsk, jo ikke nødvendigvis henviste til mafiaen etc, men også til en gruppe mennesker! Dette utvidet søket mitt enormt.
Omtrent 3 timer senere endte jeg opp med en gjeng kalt "the Bielski partisans" fra 2. verdenskrig. Dette var en motstandsbevegelse som holdt til i østlige Polen, nå vestlige Hvitrussland, som reddet jøder fra utryddelse og kjempet mot nazistene som holdt til rundt stedet Navahrudak. Denne gjengen måtte bo i skogen i over 2 år, og under deres beskyttelse overlevde 1236 jøder krigen. Her er noen referansebilder:
Det som hjelper meg enormt når det kommer til referansebilder er at det er laget en film basert på disse hendelsene.
Den heter Defiance og er bare et par år gammel. I filmen ser du de faktiske riflene, pistolene og klærne Bielskigjengen brukte under 2. verdenskrig.
Vi er nå tre dager inn i oppgaven, av knappe to uker, og jeg føler at jeg er godt i gang. Jeg har så langt modellert et gevær og tegnet en skisse av en person som muligens skal jobbes videre med.
 Leave a Reply.