Oppgaven denne gangen gikk ut på å gå sammen i grupper, finne på et fiktivt produksjonsselskap, og deretter lage en ident til dette.

For dere som ikke vet hva dette er, her er noen eksempler:
Gruppa jeg kom på var Ingrid, Martine, Ambrose, Christoffer, og Tim.

Vi fikk oppgaven utpå mandagen, og vi bestemte oss for å bruke den dagen på å komme på diverse ideer som vi kunne ta med oss på tirsdag.
Vi kom veldig fort i gang med oppgaven på tirsdag. Vi satt oss ned og idémyldra en god stund, og kom fra til en ident og et gruppenavn som alle syntes fungerte. Vi kom fram til at vi skulle kalle oss for ”Reptile Graphics”, etter filmen vi valgte, som handler om en dinosaur.
Identen gikk ut på at man skulle se et close-up av et reptiløye som først skulle se seg rundt, og deretter blunke. I det øyet blunker, skal navnet på gruppa dukke opp i øyet.

Den dagen var bare fire av seks på gruppa til stedet. Vi fordelte arbeidsoppgavene mellom oss som var der, og tenkte ikke på de andre.
Tim skulle lage selve øyet (som han i tillegg animerte).
Ingrid tok seg av all tegningen, altså storyboardet og art direction.
Christoffer og jeg tok oss av tekstureringa av modellen som Tim gjorde ferdig i løpet av noen timer.

Da tirsdagen var over, var vi ferdige med storyboardet, art direction, modellen, animasjonen, og Chris og jeg var godt i gang med tekstureringa.

På onsdag kom Ambrose og Martine, men siden vi allerede var så godt i gang, så fikk ikke de så mye å gjøre. Ambrose testet ut litt After Effects, og hvordan teksten skulle dukke opp i øyet.
Ingrid og Tim var ikke på skolen denne dagen, men de hadde heller ikke noe de skulle gjort her, så det gikk greit.
Både Christoffer og jeg testa ut litt forskjellige teksturer som vi kunne bruke på modellen, men det var til slutt Christoffer sin tekstur vi gikk for. Han hadde brukt Mudbox til å tegne på både tekstur og detaljer, så det så veldig bra ut! Mot slutten av dagen begynte vi med rendering som viste seg å ta ekstremt lang tid.

Torsdagen gikk til å rendre det vi trengte, deretter klippe alt sammen i After Effects, og generelt gjøre oss ferdige.
Her ser du resultatet:
Jeg syns gruppa har fungert veldig bra. Det ble litt dumt at ikke alle fikk gjort så veldig mye, men siden de ikke var her da vi starta med oppgaven, så gikk vi utifra at de ikke kom i det hele tatt.
Vi har vært veldig effektive, og har fått unnagjort veldig mye på kort tid. Identen ble veldig lik det vi så for oss i starten av oppgaveperioden.
I tillegg til selve gruppeoppgaven, så skrev jeg treatmenten til kortfilmideen vi valgte. Identen skulle ha noe med denne kortfilmen å gjøre. Og her er den:

T-rex Tennis

Det er en vanlig dag i dinosaurlandsbyen, og lille REX sitter og gjør det han vanligvis gjør, nemlig å se på TV. Han har aldri hatt problemer å finne noe å se på, siden de har så mange kanaler, men akkurat denne dagen finner han ingenting. De vanlige programmene hans har en pause denne uken, så det er bare kjedelige programmer som går i stedet. Han bytter febrilsk kanaler for å finne noe han kan se på. Etter en stund finner han en kanal som sender TENNIS. Selv om Rex bruker mye av tiden sin foran TV-en, så er allikevel dette den første gangen han ser denne sporten. Han blir veldig fascinert av det han ser og klarer ikke slutte å se på. Etter en god stund med øynene klistret til TV-skjermen, så bestemmer han seg for å prøve ut dette selv. Han skrur av alt, og gjør seg klar til å gå ut. På vei ut av huset møter han FORELDRENE sine, som ikke er like begeistret som han selv. De mener at det er tullete av Rex å prøve denne sporten. De forklarer at T-rexer har alt for KORTE ARMER til å kunne spille tennis, og at det bare kan spilles av spesielle typer dinosaurer. Rex, som nå er enda mer ivrig enn noen gang, hører ikke på hva foreldrene hans sier og løper ut for å spille tennis! Etter å ha løpt rundt en god stund kommer han i snakk med en som forteller ham hvor han kan finne en bane å spille på. Takket være hjelpen han fikk, finner han til slutt banen. Han plukker opp en racket og gjør seg klar til å spille. Det er ikke nå at han skjønner hva foreldrene snakket om tidligere. Han har så korte armer at han verken ser armene sine eller racketen han holder i! Og på grunn av dette blir det som å spille tennis i blinde.
Han gir ikke opp så lett, og bestemmer seg for å PRØVE UT FORSKJELLIGE TING som kanskje kan hjelpe han å spille. Det første han tenker på er å gjøre armene sine lengre. Han finner noen pinner som han binder fast til armene, og binder racketen fast ytterst på disse. Alt fungerer bra helt til han faktisk skal slå; “konstruksjonen” hans tåler for lite og KNEKKER sammen på første forsøk.
Det neste han tenker på er at hvis ikke armene kan gjøres lengre, så kan racketen det! Han finner etter hvert en diger racket som han har tenkt til å spille med. Den er så TUNG at han må dra den langs bakken, bort til der han skal spille. Han forstår at dette heller ikke er en god løsning, og gir opp forsøket før det i det hele tatt har begynt.
Det siste han prøver er å bytte ut selve ballen med en som er mye større. Dette øker i hvert fall sjansen for å treffe, tenker han. Han stiller seg opp, klar for å spille, med den store ballen i utskytermaskinen på andre siden av banen. Maskinen fyrer løs, og den gedigne ballen kommer rett mot han. Han har ikke sjanse til å slå den tilbake, og blir dermed TRUFFET, og faller over ende.
Nå har han prøvd alt. Dette var siste sjanse, tenker han. Han går vemodig hjemover og ergrer seg over at foreldrene hans får rett. Han går nedover en gate med noen esker liggenes i veikanten, med noen blikkbokser på toppen. Han er så sint at han bruker halen sin til å slå bort blikkboksene.
Og plutselig går det opp for ham; han kan jo bruke HALEN sin til å spille med! Han løper hjem til foreldrene sine og ber de om å bli med til banen. Han setter de på tilskuerbenken, og sier til dem at må følge med på han. Tennismaskinen fyrer løs en ball, rett mot lille Rex. Han skyter ballen i retur, og treffer en blink han hadde satt opp tidligere med en enorm presisjon. Foreldrene blir overveldet, og kan ikke tro det de ser. Flere dinosaurer som så dette kommer også for å møte Rex. Nyheten sprer seg raskt og det tar ikke lang tid før både TV og radio også kommer for å se på den lille gutten.
Så nå, i stedet for å bruke hele dagen foran TV-en, er han nå ute med alle de nye vennene sine og holder på med favorittsporten sin, nemlig tennis.
Som dere ser så er dette grunnen til at identen vår er et blunkende reptiløye.Leave a Reply.