Oppgaven var å kommer fram til et par ideer til kortfilmer, som eventuelt kan brukes til hovedoppgaven vår dette semesteret. Og jeg kom da frem til disse to:


Idè nr. 1:

En t-rex-unge drømmer om å bli proff tennisspiller, men armene strekker ikke til.

Historien starter med en t-rex-unge som sitter og ser på TV. Han prøver å finne noe morsomt å se på, og finner etter en stund en kanal som sender en tenniskamp. Han blir veldig fascinert av det han ser og vil prøve det ut selv. Foreldrene forteller han at det er umulig for t-rex-dinosaurer å spille tennis, men han hører ikke på dem og vil prøve uansett. Han finner fort ut at hans korte armer blir et problem, men prøver å finne måter han kan løse dette på.
- Binder fast pinner til armene for å gjøre de lenger.
- Skaffer seg en større og lengre racket.
- Han finner en større ball.

Men uansett hva han prøver, så får han det ikke til. Han er i ferd med å gi opp, og er irritert på seg selv fordi foreldrene fikk rett. På veien hjem bruker han tilfeldigvis halen sin til å slå ned noe som ligger på en hylle, og et lys går opp for ham. Han kan jo bruke halen til å spille med! Det hele ender med at han spiller tennis, nå med halen som racket.

Foreldrene skal også ha en liten rolle i filmen, men de skal være litt som mora i tom og jerry, eller i powerpuffjentene. Man skal altså bare til midten på karakteren. Dette gjør at det blir mer fokus på ungen, hans synsvinkel, og at ungen da virker veldig liten i forhold til foreldrene.

Når det kommer til stil, så skal denne filmen ha en veldig cartoony feel over seg. Det skal være en morsom og gøyal film, og må derfor ha farger og stil som matcher dette.


Idè nr. 2:

En mann skal male huset sitt, men veggen er litt for høy og stigen litt for kort.

Det hele starter med at man ser en person som maler en vegg på huset sitt. Han har en stige som er litt for kort, og etter en stund begynner han å slite med å strekke til der han skal male. Det mangler bare en liten flekk øverst på veggen, som han ikke når opp til. Siden det ikke er noen annen stige eller liknende, så prøver han ut forskjellige ting for å nå opp, men ingenting hjelper. Det siste forsøket hans ender med at han faller ned med huet først i malingsbøtta. Han legger seg ned på bakken og er klar for å gi opp. Akkurat da titter naboen over hekken og lurer på om han trenger å låne en lengre stige. Alt slutter med at han ligger på bakken og ler på en litt sånn psykopatisk måte.

Stilen i denne kortfilmen skal også være cartoony. Det skal foregå midt på dagen, så sola skal stå midt på himmelen. Det skal være en fargerik film, med mange varme farger.
1/23/2011 07:42:22 pm

http://www.youtube.com/watch?v=fQ7rezDwqEI x3
Meet the Robinsons - Big head, tiny arms

Reply
1/25/2011 03:54:31 am

Ide 1:
Spennende konsept, legger opp til at du kan få inn en del artige situasjoner. Deler av filmen kan kanskje være litt tricky å få til, da spesielt forklaringen mellom han og foreldre når de sier han ikke kan spille.

Ide 2:
Mye av det samme som over. Sliter litt med ¨forstå slutten, så du burde kanskje forklare den litt bedre.

Reply
1/26/2011 04:33:20 pm

Ide 1:
Jeg liker denne ideen veldig godt, og det hadde vært utrolig morro og sett alle forsøkene dinoen bruker på å teste forskjellige måter å spille tennis på.
Men må si meg litt uenig med Christian som sier at det blir litt tricky å forklare at foreldrene sier han ikke kan spille.
Du kan jo f.eks. bare se foreldrene komme inn i bildet når han prøve å spille for første gang, og da ser du hånda til mammaen gi tegn til at dette ikke går, eller at han ikke får lov.

Ide 2:
Også en veldig god ide, og jeg tror du kan få til mange morsomme øyeblikk i denne filmen:)
Men her er jeg litt enig med Christian, om sier at slutten er litt vanskelig å forstå.
Jeg tror jeg skjønner hva du tenker, men synes det blir litt merkerlig. Men kan funke om det blir gjort riktig:)

ReplyLeave a Reply.