Etter en del om og men i starten av perioden fikk vi beskjed om at måtte blocke animasjonen først. Dersom vi fortsatt
valgte å ikke blocke, måtte dette begrunnes grundig, og vi måtte også forberede oss på trekk i karakter.

Jeg hadde allerede på forhånd bestemt meg for at jeg skulle blocke på denne oppgaven, og alle fremtidige også for den sakens skyld.
Grunnen til dette var at jeg vet at alle profesjonelle animatører blocker først, dette for å kunne time ting bedre, se hvordan poses fungerer etc. Å gå fra blocking til animasjon er noe jeg absolutt vil lære.
Det mange i klassen har hatt problemer med tidligere, inkludert meg, er å gå videre fra blockingstadiet. På min Oblig 4 i fjor slet jeg veldig med dette.
Jeg klarte rett og slett ikke å gå fra block til "smooth" animasjon. Alt var bare hakkete og ujevnt uansett hva jeg prøvde. Jeg ble frustrert, fikk dårlig tid, og det jeg endte opp med å gjøre var å selecte alt i scena, for deretter å sette keys på hver enkelt frame som det var en key på fra før.
Kluss!
Dette sørget for at f.eks en arm ikke startet å bevege på seg før den skulle og at den også beveget seg slik den skulle. Den negative siden ved denne måten var at det resulterte i noen kvasillioner antall keys som det ble umulig å rydde opp i..

Her kan dere se resultatet:
Det ferdige produktet ble veldig hakkete og fikk en litt Ivo Caprino-stil over seg, noe som ikke var meningen.
Men jeg har lært av mine feil!

Det jeg startet med var å tenke ut hva karakteren min skulle gjøre før, under og etter vektløftet. Jeg tok et valg om ikke å tegne noen små skisser før jeg gikk videre, noe jeg i etterkant syns fungerte greit.
Dette prosjektet var såpass enkelt og greit at jeg hadde det meste i hodet underveis mens jeg animerte. Så var det bare å sette i gang!

Jeg liker veldig godt denne delen av animeringen. En av grunnene til dette er fordi at dersom du har planlagt en del på forhånd så går det veldig fort i svinga her. Du poserer karakteren din slik du vil han han/ henne og setter deretter en step key, and repeat.
Ved å hoppe 5 og 10 frames fremover for hver step key jeg setter, så har jeg litt plass til å time og rydde opp i animasjonen uten større problemer i etterkant.

Etter at jeg ble fornøyd med blockingen kunne jeg gå videre til rough-delen. Her setter jeg enda flere keys innimellom de jeg allerede har for å få bedre flyt fra pose til pose, timer også enda mer her. Jeg satte "linear keys" her som jeg deretter gjorde om til Auto mot slutten.
Det man hele tiden må tenke på er hvor lang tid burde han egentlig bruke på akkurat det der? F.eks løfte opp noe, ta et skritt, gjøre en eller annen håndbevegelse. Siden "animasjon" er del av det daglige liv, så ser de aller fleste veldig fort om noe er feil.

Når du er fornøyd med roughen, så er det på tide å gå enda litt dypere. Nå må du rydde opp i alt rotet du akkurat har laget og få til en fin animasjon med god flyt.
Da jeg kom til den siste delen gjorde jeg, som sagt over, det meste om til auto keys. Dette gjør at alt får en veldig god flyt i seg, og ikke hakker i det hele tatt. I tillegg så måtte jeg finjustere på en del ting; hender og fingre som ikke er der de skal, ting som går inni hverandre, føtter som går igjennom gulvet etc.
Alt i alt er jeg fornøyd med eget arbeid og ferdige resultatet. Denne gangen klarte jeg faktisk å få hodet rundt hvordan man går får blockingstadiet til ferdig animasjon. Jeg er også fornøyd med egen innsats, og jeg syns jeg har fått til en god del i en ellers så hektisk hverdag.

Videre fremover satser jeg på å bli enda flinkere til å animere og at dette kommer til å vise seg i fremtidige prosjekter.
9/16/2010 07:58:30 pm

Flott jobba Petter!
Liker veldig godt måten han ser seg rundt på i starten av filmen og at hendene svaier når han gjør det.
Stilig at karakteren strekker seg litt før han gjør seg klar til å løfte, og flott at du har fått med en arc i ryggen på han der, litt synd at det ikke kommer bedre frem i renderen.
Synes du har klart å illustrere veldig godt at kula faktisk er ganske tung, og at han må lene seg bakover for ikke å tippe fremover.
Litt synd at hele animasjonen har samme tempo, burde kanskje holdt noen av posene litt lengre får a skape ett par anticipation points.
Flott å se at fingrene er animert på slutten av filmen når de glir av røret.

Savner at han ikke krummer seg mer rundt ballen før han løfter den opp.
Virker som om ballen er lettere å løfte opp fra bakken enn den er å bære.
Stilig at du har lagt på checker map på ballen så man kan se at den faktisk ruller.

Allt i allt synes jeg du skal være fornøyd med dette resultatet:)

ReplyLeave a Reply.