Dots (1940) - Norman Mclaren

For en tid tilbake kom jeg over et par videoer som likner en del på denne.
Sonar og Gravité av Renaud Hallée:
http://vimeo.com/5324878
Og
http://vimeo.com/6111739

Begge videoene går ut på at objekter lager rytme, akkurat som Dots. Dots er riktignok tegnet til en slags musikk, så det er ikke ”dotsene” selv som lager rytmen.
Jeg likte faktisk denne filmen, selv om den er litt eksperimentell. Det er veldig lett å følge filmen på grunn av rytmen hele filmen baserer seg på. Det kan ha noe å gjøre med at jeg er en musikkperson og finner rytme veldig avhengighetsdannende.
Jeg tror nok at denne ble vist på kunstforestillinger o.l. på grunn av at den kanskje er litt for eksperimentell for folk flest.
Fantasmagorie (1908) – Emile Cohl

Denne minner en del om Streken fra barne-tv. I begge videoene kan du se hånden til tegneren som ”blander seg inn” i historien. Jeg syns det var veldig vanskelig å følge med i historien, hva som skjedde og hvorfor. Det kan godt hende at det bare er meg, men det virka nesten som at det ikke var noen særlig historie? Kan være et underliggende tema her som jeg overser.
Jeg vet ikke om jeg likte eller ikke likte den her, men den ga meg i hvert fall ingenting; jeg følte ikke med karakteren, jeg så hva som skjedde, men hadde ikke peiling på hvorfor.
Denne ble nok vist på kinoer da den kom ut.
Cafè Serrè (2009) – Vincent E Sousa, Bertrand Avril, Yann de Préval og Denis Bouyer

Jeg syns det her er en veldig typisk fransk 3D animasjonsfilm. Karakterene er ”cartoony”, fargene er veldig lyse og fine, og alle er stereotyper (politiet er store og runde, sitter og spiser donuts, mens tyven er tynn og smidig). Jeg liker denne animasjonsstilen veldig godt og det er lett å følge med i handlingen. Den er en smule kort, men det fungerer bra her. På grunn av lengden så blir den nok vist som en kortfilm før en kinofilm (som Pixar har foran sine filmer), som bonusmateriale på en DVD, på animasjonsfestivaler, og så klart også på nettet.
Pocoyo (2007) – Luis Gallego og Guillermo García Carsi

Jeg har vel egentlig ikke sett noe som likner på Pocoyo før. Serien har en veldig spesiell stil, både animasjons- og utseendemessig. Det er ikke veldig typisk vanlig animasjon, det er mer hopp fra pose til pose. Denne måten å animere på gjør det veldig lett å se hva karakterene driver med, hva de skal til å gjøre. Fargene på de forskjellige karakterene gjør det enda lettere å forstå ting. Pocoyo er blå og er derfor gutt, og elefantens rosa farge gjør at alle skjønner at dette er en jente.
Det hele ”lukter” av barneprogram. Alt som skjer, skjer for en grunn, og alt holdes veldig enkelt og lett forståelig.
Ryan (2004) – Chris Landreth og Ryan Larkin

Denne filmen har en veldig spesiell stil der feilene til hver og enkelt karakter blir fremvist i deres eget utseende. Jeg likte stilen, men jeg syns det var litt vanskelig å følge med i lengden. Jeg har vanligvis ikke noe imot mye prat i film, men her ble det litt for mye av det gode.
Cyber Evolution (2007) – Zennor Alexander

VELDIG spesiell animasjon. Jeg kan forstå tittelen på animasjonen for filmen helt klart viser en ting/ person som kun er lagd av bones fra et 3D-program og som etter hvert får et ansikt.
Det var litt vanskelig å følge historien til tider og det hele er veldig eksperimentelt. Jeg tror nok ikke denne kunne blitt vist på noen andre steder enn kunstutstillinger og animasjonsfestivaler.
Toyota/ APT Prod. (2006) – Gimpville

Jeg har sett denne reklamen på tv flere ganger, og den skiller seg litt ut fra resten av bilreklamene i dag ved at det ikke er masse fancy effekter hele tida. Toyota, som mange andre bilprodusenter, prøver å vise at de er ”grønne”, miljøvennlige og har minimalt med CO2-utslipp. Jeg liker budskapet i filmen at de prøver å skape liv ved mindre utslipp. Alt-i-alt så er dette en reklame og kommer til å bli vist i reklamepauser på tv, nett-tv, før kinofilmer etc.


Ingen av filmene/ stilene over likner på noe av det jeg har lagd hittil. Det meste jeg har lagd til nå har vært ganske enkle prosjekter sammenliknet med disse. I fremtiden satser jeg på en litt mer realistisk stil enn mange av de over. Den som kommer nærmest er helt klart bilreklamen, og produktvisualisering er noe jeg kunne tenkt meg å jobbe med etter hvert.
7/14/2012 08:07:39 pm

Nice post bro

ReplyLeave a Reply.